Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Solov2323

Розмова з першокурсником

Минає ще один навчальний рік. За понад 90-річну історію Ладижинський фаховий коледж ВНАУ вже переживав війну - Другу світову. Кажуть, що історія людства рухається по колу. Може й так, але до вибухів, руйнувань та смерті звикнути важко. Неможливо. Поруч зі смертю йде життя, любов, надія, сподівання на майбутнє. А наша молодь - то і є наше майбутнє. Вона живе, навчається, працює, кохає, будує плани. На навчання, як і у попередні, мирні роки, вступає молодь з різних областей України. Звісно є студенти з Вінниччини з найвіддаленіших куточків. Сьогодні розмова з одним з них.

Віктор Соловей вступив на навчання до коледжу у 2022 році, родом він з мальовничого села Велика Кисниця, що у Ямпільській громаді Могилів-Подільского району. Зараз він навчається на першому курсі спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

- Стати електриком - це моя мрія, - каже Віктор, - Тим більше, що зараз в країні війна і професія електрика дуже потрібна. Особливо робота електриків була необхідною у ці зимові місяці, адже ворог хотів загнати Україну у холод і темряву. Однак енергетики, електрики гідно відпрацювали та довели своїм професіоналізмом, що окупантам не вдасться здійснити задумане.

Навчатися в коледжі Віктору дуже подобається.

- Тут гарні умови для навчання і проживання, - говорить хлопець, - а також професійні викладачі. На мою думку, тут викладання краще, ніж у школі, а знання самі лізуть у голову (сміється), тобто не потрібно робити великих зусиль для засвоєння матеріалу. Тут я дуже швидко звик до ритму навчання, знайшов нових друзів. Можна сказати, що моя група - то всі мої друзі. І хоча ще не було нагоди десь разом провести вихідні дні, але спілкуємось щодня. Загалом, порівняно з домом, у коледжі більш насичене та цікаве життя.

За словами Віктора умови в гуртожитку дуже добрі: кімнати світлі та просторі, вихователі й коменданти гуртожитків завжди готові в усьому допомогти студентам. Кожна кімната гуртожитків укомплектована усім необхідним, тут справді почуваєшся як вдома. То ж усі студенти, які приїжджають на навчання з інших міст та сіл живуть у гуртожитках. У вільний час Віктор полюбляє готувати свою“коронну” страва - тушковане м’ясо з кетчупом.

На майбутнє Віктор також має плани - продовжити навчатися у Вінницькому національному аграрному університеті, потіммріє знайти роботу на сучасному і перспективному підприємстві України.

- А ще дуже хочу, щоб скоріше закінчилася війна. Всі мої друзі вірять в перемогу та сподіваються що це буде дуже скоро.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}