Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Shevch23

Щороку всі українці, де б вони не були, згадують і вшановують Тараса Шевченка - справжнього генія, поета, вірного сина України

24 лютого в приміщені ЛЦКД «Прометей» м. Ладижин відбувся міський конкурс читців «Кобзар і Україна», присвячений 209-й річниці від дня народження Великого Кобзаря.

У конкурсі взяли участь студенти та викладачі Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету. Серед членів журі міського конкурсу була присутня викладач української мови та літератури коледжу Любов Асауленко.

Пророчі слова Кобзаря перегукувалися із нашим сьогоденням. Читці пройнялися болем за нашу рідну Україну і намагалися донести свої почуття усім присутнім у залі. Із затамуванням подиху слухачі і журі вслухалися в кожне слово конкурсантів.

Наш коледж виборов три призових місця. У номінації - твір Т.Г. Шевченка» (категорія 13-18 років) - переможцем стала студентка третього курсу, спеціальність «Облік і оподаткування» Бандур Анастасія з віршем «Лілея». Щире, задушевне, хвилююче, а разом і зворушливе прочитання Анастасією поезії безсмертного поета не залишило байдужим жодного в залі й донесло до глядачів невмирущий дух поетичного слова генія. Друге місце посіла Олена Савка студентка 2 курсу, спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», а третє – студент спеціальності «Енергетика, електротехніка та електромеханіка», другого року навчання Іван Цуцман з віршем «Думка». Дипломом за участь нагороджено студента другого курсу, спеціальність «Енергетика, електротехніка та електромеханіка» Романа Гнатенко за декламування вірша «Садок вишневий коло хати».

Підтримати учасників заходу завітали викладачі коледжу: Олена Мисько, Наталія Піддубна, Алла Мазур та представники студентської ради коледжу: Дмитро Іщук, Богдан Мельник та Марія Герасимчук.

Участь у конкурсі дала можливість присутнім вкотре звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, поринути у світ поезії.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}