Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Tisco

«Справа твого життя»

«Діло майстра величає». Саме з такого вислову розпочав виховну годину куратор групи Тишко Сергій Степанович в групі М-23. Світ професій дуже великий, їх налічується близько шести тисяч. Сергій Степанович наголосив, що однією з популярних професій в Україні є технік-механік сільськогосподарського виробництва. Фахівці - техніки зараз скрізь дуже затребувані. Випускників з цієї кваліфікацією робота знайде сама, ще до отримання диплома. Сьогодні техніки - механіки потрібні скрізь. Це фахівці - універсали. Працювати на сучасних тракторах і сільськогосподарських машинах, на зернозбиральних і спеціальних комбайнах, ремонтувати їх стає досить цікаво, комфортно та престижно. Люди, що працюють з технікою відзначаються високою виконавською дисципліною та акуратністю, мають творчий потенціал, практичне мислення, технічну уяву.

Викладач продемонстрував цікавий відеофільм про розвиток сільськогосподарської техніки, студенти мали можливість порівняти землеробські технології своїх прадідів та сьогодення, висловлювали свою думку про майбутнє професії.

Про те як вибрали професію та які були мотиви вибору розповіли запрошені гості: Мензул В.М.- технік-механік комбікормового комплексу ТОВ «Вінницька птахофабрика» , Мельник В.М.- менеджер МХП «Зернопродукт», Янчук І.В. - провідний інженер та Литвин А.В.- дефектоскопіст Ладижинської ТЕС ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО».

Всі гості відзначили, що вибір професій - це справа не одного дня. Обрана професія дозволила їм надовго зберегли свої життєві сили й досягти великих успіхів у житті та кар’єрі. Свій вдалий початок вони зробили, вступивши в Ладижинський коледж ВНАУ.

Куратор запевнив студентів, що тільки улюблена робота приносить щастя й задоволення. Ніякі блага не можуть замінити людині радощів праці, задоволення своїм правильним та потрібним місцем у житті.

"Степ перейти- життя прожити", -

То не такі прості слова.

Життя утворене від жита,

Бо хліб - усьому голова.

Раніш от сонечка вставати,

Погладить колос на ходу!

Ні! Я, мабуть, не в космонавти -

У хлібороби я піду.

Такими словами підсумував Сергій Степанович виховну годину.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}