Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Vol2

Студенти-волонтери Ладижинського коледжу - зразок для наслідування!

Розвиток волонтерства в наш час став наслідком розбудови громадянського суспільства в Україні. Місто Ладижин не є виключенням у цьому напрямку розвитку, завдяки діяльності Школи волонтерів Ладижинського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді при Ладижинському коледжі ВНАУ.

Ось уже чотирнадцять років поспіль студенти готуються до реалізації соціальних програм шляхом навчання в школі волонтерів. Волонтерство дає можливість таким студентам самореалізуватись, знайти нових друзів, здобути нові вміння та навички, підтвердити свою доброчинність. Таких добровільних помічників в коледжі нараховується близько 20, вони завжди відгукуються допомогти у проведені заходів. Так у вересні студенти-волонтери брали активну участь в організації та проведенні профорієнтаційного форуму «Сходинка в омріяну професію», на який були запрошені представники навчальних закладів з Києва, Одеси, Вінниці, Умані, Тульчина. В серпні в рамках міських заходів до Дня Незалежності України та Дня міста активно долучились до організації та проведення творчих майстерень для майже 300 дітей міста.

Vol1

Уже стало традицією залучення студентів-волонтерів коледжу до обласного Фестивалю дитячої творчості «Подільський первоцвіт». Хочеться відмітити, що саме в березні 2018 року волонтери були особливо відповідальними та активними у виконанні покладених на них нелегких завдань: це і підготовка приміщень палацу культури для учасників, допомога організаторам у підтримці належного порядку та дисципліни під час фестивалю, й прибирання закріплених за волонтерами приміщень. А працювати студентам довелось немало: починаючи з 8 години ранку й до 16 години. І це лише невеличка частина добрих справ наших волонтерів.

В червні 2018 року12 волонтерів – випускників коледжу вирушили у далеку дорогу самостійного дорослого життя. Ми бажаємо їм удачі, терпіння, натхнення та здійснення найзаповітніших мрій.

Сподіваємось, що ряди школи волонтерів обов’язково поповняться новими добровольцями. З цією метою було проведено дві зустрічі 18 та 23 жовтня з потенційними слухачами «Школи волонтерів». Наступне заняття збере усіх хто прийняв непросте рішення - стати справжнім волонтером, що зможе навчити, підтримати, допомогти…

Важливу роль у організації підготовки і роботи волонтерів відіграє адміністрація коледжу, адже лише завдяки плідній та тісній співпраці можливий розвиток волонтерського руху в місті.

Заступник директора- начальник відділу соціальної роботи Ладижинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівник Школи волонтерів Л.О. Осінська

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}