Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
22 tcz 1

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін

З 26 по 30 вересня у Ладижинському фаховому коледжі Вінницького національного аграрного університету відбувся Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін. Кожен день був насичений різноманітними заходами у рамках вивчення предметів загальноосвітнього циклу.

До Європейського тижня спорту 26 вересня у групі Е-11 було проведено відкрите заняття з іноземної мови на тему: «Роль спорту в житті людини» викладачем іноземних мов Наталією Ковальчук.

Під час заняття були задіяні різні види мовленнєвої діяльності та мовлення, використовувалися комунікативні та інформаційні технології навчання, а також різні форми роботи.

В цілому, заняття пройшло в сприятливій атмосфері, оптимальному темпі, з урахуванням вікової категорії та інтересів молоді. Студенти презентували власний досвід у спорті та зазначили, яку роль фізична активність відіграє у їх житті.

Поставлена мета заняття була досягнута!

27 вересня проведено конкурс, що об’єднував усі загальноосвітні предмети під назвою гра «Загальноосвітні предмети у ребусах», який провели викладачі Світлана Качанюк і Анастасія Лелека. Протягом дня студенти 1 курсу розв’язували ребуси, що були розміщені на території 1 корпусу коледжу. Мета заходу – розвивати допитливість, пізнавальний інтерес, творчу активність.

Розв’язування ребусів забезпечує розвиток логічного мислення студентів, забезпечує цікаве проведення вільного часу під час перерв.

Переможцями гри стали студенти 1 курсу, групи Б-11. Вітаємо переможців!

27 вересня студенти групи А-31 прослухали виховну годину на тему: «Цінуйте кожну мить життя», яку провела куратор групи Дарина Дідик. Мета заняття: навчити дітей підліткового віку використовувати раціонально час, щоб отримувати більше корисного; обговорити його цінність та знецінення грошей, чинники які впливають на зменшення життя людини.

Час – невід’ємний атрибут, яку має кожна людина. Його вимірюють у секундах, хвилинах, днях, місяцях, роках... Відстань від народження до смерті – теж час, який ми називаємо буття. Витрачаючи його на інтернет, ігри, телебачення - ми марнуємо життя. Адже ці моменти можна використати для прочитання книги, пошуку корисної інформації в тому ж інтернеті, проведення часу з рідними та близькими. Ми самі обираємо, як нам його використовувати, адже час – це ресурс. Але, що найголовніше – нам не вистачає його на навчання, тим самим знижуючи нашу продуктивність. То ж використовуймо свій час з розумом.

27 вересня викладачами математики Ганною Гловою, Світланою Качанюк і Тетяною Саволюк було проведено захід: «Фізико-математичний морський бій» зі студентами 1 курсу інженерно-агрономічного відділення. За основу взята гра "Морський бій", в яку студенти люблять пограти у вільний час. В нашому випадку студенти розв’язують завдання математичні та фізичні.

Грають у " Фізико-математичний морський бій " дві команди. Хто робить перший – вирішує жеребкування. Мета: розвивати логічне, самостійне, творче мислення студентів, уміння аналізувати, робити висновки, сприяти розвитку системних знань.

Виховувати увагу, спостережливість, швидкість реакції, вміння вболівати за команду, активність, винахідливість, кмітливість, доброзичливість, виховувати науковий світогляд студентів.

Під час гри студенти виявили цікавість, активну роботу та командний дух. Групи АІ-11 і АІ-12 набрали однакову кількість балів та були нагороджені за перемогу у грі «Фізико-математичний морський бій». Дякуємо студентам за гарну роботу!

28 вересня 2022 року викладачем Іриною Сторожук було проведено відкрите заняття з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням у студентів третього курсу спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за темою: «Telephone. Telephone etiquette».

Під час заняття викладач використовувала наочний роздатковий матеріал, ноутбук для демонстрації циклу презентацій та відео по темі, що дало змогу студентам показати хорошу результативність та високий рівень володіння теоретичним, практичним матеріалом, вміння його застосовувати на практиці.

Іриною Василівною було продемонстровано добре володіння навчальним матеріалом, методикою проведення занять, вміння організувати та зацікавити студентів, вміле застосування відповідних форм роботи та наочних матеріалів.

Студенти вправно володіли вивченою лексикою, вміло виконували вправи по темі, аналізували тексти і вели діалогічне мовлення, ставили питання, висловлювали власні думки, обговорювали проблемні питання. Загалом заняття було проведено із залученням сучасних технічних засобів.

22 tcz 2

28 вересня відбувся перший етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г. Шевченка за участю студентів першого та другого курсів, який організували викладачі Любов Асауленко та Наталія Кушнір. З вітальним словом перед учасниками конкурсу виступив заступник директора з навчальної роботи Дмитро Присяжнюк, який побажав всім миру, натхнення, творчих успіхів та перемог.

29 вересня викладачі Аліна Дубенська та Ірина Брянська провели серед студентів 2 курсів квест-гру «Здорова їжа» з навчальної дисципліни «Біологія і екологія».

Однією з найважливіших складових здорового способу життя є раціональне харчування. Більшість населення зі зневагою ставиться до свого здоров'я. Брак часу, некомпетентність у питаннях культури харчування, темп сучасного життя – все це призвело до нерозбірливості у виборі продуктів. Турбує зростання популярністю у студентів продуктів харчування швидкого приготування, що містять у великій кількості різні ароматизатори, барвники, модифіковані компоненти. Тому неправильне харчування стає серйозним чинником ризику розвитку багатьох захворювань. На жаль, статистика останніх років показує різке збільшення серед молодих людей осіб, які страждають ожирінням, захворюваннями серцево-судинної системи, цукровим діабетом і т.д. Запобігти таким захворювання можна, якщо вести здоровий спосіб життя і, в першу чергу, правильно харчуватися.

Так що ж з продуктів харчування вибирає молоде покоління? Чому питання про харчування таке важливе в підлітковому віці? Які продукти необхідні в підлітковому віці? Дієти для підлітків - потрібні чи ні? Та як скласти здорове меню для підлітка? Відповіді на ці та інші питання знайшли відповіді студенти пройшовши квест- гру «Здорова їжа».

Після всіх випробувань визначилася трійка призових місць: ІІІ місце групи Е-21, 22; ІІ місце групи ПТБД-21, Б-21. Вітаємо команду АІ-21, 23 з перемогою і бажаємо досягнень у майбутньому!

22 tcz 3

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін став насиченим різними заходами, в тому числі присвяченими Дню працівників освіти.

30 вересня студентський актив на чолі з Мисько Оленою Олександрівною організували вітання викладачів Ладижинського фахового коледж ВНАУ, святкове оформлення навчального корпусу та інші цікаві святкові заходи.

Викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін привітали колег у формі відео онлайн.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}