Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Konkyrs%20%282%29

Тарас Григорович Шевченко - безсмертний Кобзар українського народу

«Він був сином мужика – і став володарем

у царстві духа. Він був кріпаком – і став

велетнем у царстві людської культури.»

Іван Франко

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина — одна з найбільших вершин людського генія. Т. Шевченко — велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець проти будь-якого гноблення людини людиною. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

З метою розширити знання студентів про життя і творчість Т.Г.Шевченка, відчути красу рідної мови, її мелодійність у поезіях Шевченка, розвинути патріотизм, виховувати почуття гордості за Україну, між студентами перших курсів 5 березня в бібліотеці Ладижинського коледжу був проведений конкурс декламаторів «Шевченківські читання».

Під час конкурсу було прослухане виразне читання поезій Т. Шевченка: «Тополя», «Якби ви знали паничі», «Кавказ», «Нащо мені чорні брови…», «І мертвим, і живим…», «Мені однаково, чи буду…», «Тяжко-важко в світі жити…».

Об'єктивне журі визначило переможців конкурсу. Ними стали:

  • 1 місце М'ягка Валерія Б-11
  • 2 місце Костік Владислав Е-11
  • 3 місце Бабій Владислав Е-11
Konkyrs%20%281%29

Також в ході спілкування бібліотекарі розкрили деякі маловідомі факти з життя великого Кобзаря.

Т.Г.Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Його творчість – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці, той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Konkyrs%20%283%29
{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}