Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Ts pr

Віднині Ладижинський фаховий коледж ВНАУ очолює професор!

23 травня на засіданні Вченої ради Вінницького національного аграрного університету Олегу Цуркану, директору Ладижинського фахового коледжу ВНАУ вручено атестат професора кафедри технологічних процесів та обладнання переробних і харчових виробництв.

Присвоєння вченого звання професора відбулося на підставі наказу №491 Міністерства освіти і науки України від 27.04.2023 р., за погодженням Вченої ради Вінницького НАУ від 20.03.2023 р. на чолі з президентом університету Григорієм Калетніком, який всебічно підтримує Олега Цуркана на науковій ниві.

Отримання професорського звання стало черговою переможною сходинкою на життєвому шляху Олега Васильовича, адже він цього прагнув і поставленої мети досяг, тому тепер перед ним відкриваються нові обрії та широкий ґрунт для будівництва та здійснення нових планів. Проблеми та труднощі не стануть перешкодою для досягнення будь-якої мети, яку поставить перед собою Олег Цуркан. Це він неодноразово доводив у своєму житті. Для ілюстрації наведемо декілька сторінок з його біографії.

У 1991-1995 роках Олег Васильович навчався в Ладижинському радгоспі-технікумі, який закінчив з відзнакою. З 1995 по 2001 рік він продовжив навчання у Вінницькому державному аграрному університеті, де мав відмінні результати у навчанні, брав активну участь у громадському, спортивному житті, наукових конференціях, олімпіадах різних рівнів. За участь у Всеукраїнській олімпіаді Олег Цуркан був нагороджений стипендією Президента України.

З 2002 року Олег Цуркан розпочав викладацьку діяльність, поєднуючи її з науково-організаційною роботою, підтвердженням цього є видані підручники, навчальні посібники, численні наукові праці та патенти на винахід та корисну модель України.

Роком раніше Олег Васильович продовжив своє навчання в аспірантурі Вінницького державного аграрного університету, достроково завершив роботу над кандидатською дисертацією та захистив її у спеціалізованій вченій раді Харківського Національного технічного університету у 2004 році, а у 2006 році отримав вчене звання доцента.

В листопаді 2017 року Олег Цуркан був обраний на посаду директора Ладижинського коледжу ВНАУ. Наукову діяльність він продовжив і на новій посаді: з грудня 2017 по червень 2020 року Олег Васильович навчався у докторантурі Вінницького національного аграрного університету, достроково завершив роботу над докторською дисертацією та захистив її у спеціалізованій вченій раді Національного наукового центру НААН України. За значні успіхи, досягнуті у науковій роботі, указом Президента України у 2006 році Олег Васильович був нагороджений премією Президента України для молодих вчених в галузі науки і техніки, а у 2010 році він отримав стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Ці відзнаки доповнюють численні подяки та грамоти за активну життєву позицію та високий професіоналізм.

Новою віхою життя стало обрання у 2020 році Олега Васильовича депутатом Гайсинської районної ради.

Отримання вченого звання професора стало здобутком не тільки для Олега Васильовича, це досягнення для всього Ладижинського фахового коледжу ВНАУ. Адже загалом - підвищення кваліфікаційного і наукового рівнів викладачів означає зростання престижності навчання у нашому навчальному закладі. Якісний викладацький склад впливає на якість навчання і, як результат - якість фахівців, яких випускає коледж.

Вітаємо Олега Васильовича з новим вченим званням та бажаємо йому плідних успіхів та досягнень на управлінській, науковій та викладацькій нивах!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}