Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Gerb el

Найкращих техніків-електриків готують у ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ»

Є професії без яких важко уявити світ. Віддавна однією зі знакових царин, яка задає тон нашому життю є електрифікація. Йдуть роки, минають століття, а фах техніка-електрика завжди залишається на часі, що і обумовлює постійну потребу у висококваліфікованих спеціалістах цієї галузі.

Пройти захоплюючий шлях навчання, освоїти престижну, затребувану спеціальність та отримати високу фахову освіту допомагають молодому поколінню на відділенні «Електрифікації та автоматизації сільського господарства» у Відокремленому структурному підрозділі «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету».

Відділення «Електрифікації та автоматизації сільського господарства» ось вже понад 30 років пише свою успішну історію. Випускники відділення завжди показують високу професійну підготовку та гідно зарекомендували себе у енергетичному секторі не лише Вінниччини, а й далеко за її межами.

За роки роботи на відділенні «Електрифікація та автоматизація сільського господарства» сформувався потужний педагогічний колектив. Висококваліфіковані викладачі та лаборанти забезпечують якісний рівень навчання та створюють усі умови для індивідуального розвитку студентів з урахуванням їх здібностей та психологічних особливостей.

Серед викладацького складу відділення доктор технічних наук, кандидат педагогічних наук, та наукові кадри – автори підручників, навчальних посібників, методичних рекомендацій. Викладачі мають друковані праці у різних періодичних виданнях України та за кордоном, беруть участь у науково-практичних конференціях високого рівня, зокрема і в інших країнах.

Багато уваги приділяється обдарованим студентам, розвитку їх професійної майстерності та зацікавленості в майбутній професії. Педагогічний колектив відділення започаткував на теренах коледжу загальноміську науково-практичну конференцію «Молодіжний науковий форум», яка виправдовує свою назву пошуком талановитої молоді серед учнів шкіл, студентів коледжів Вінницької області. Нині згадана конференція набула статусу всеукраїнської.

Студенти відділення «Електрифікації і автоматизації сільського господарства» беруть активну участь у науковій, навчальній та громадській роботі колежу, є постійними учасниками конкурсів та олімпіад, мають безліч нагород і досягнень. Вони не лише успішно навчаються та зростають професійно, а й активно займаються волонтерською діяльністю, беруть участь у художній самодіяльності, займаються спортом. Студенти-електрики є лауреатами мистецьких конкурсів, чемпіонами спортивних змагань різного рівня, зокрема і міжнародних. При постійній дієвій підтримці і допомозі директора коледжу Олега Цуркана, співробітники відділення докладають максимум зусиль та не зупиняються на досягнутому. Свій багаторічний досвід, знання та навички передають студентам, кількість яких на відділенні збільшується з кожним роком.

Нині студенти здобувають фахові знання та вміння використовуючи обладнані на сучасному рівні аудиторії та лабораторії. У наявності також бібліотека, електронна бібліотека, методичні посібники, багато устаткування, стендів і наочного матеріалу для практичних занять.

Тут студентів готують до майбутнього життя та отримання цікавих пропозицій роботи. Крім ступеню молодшого бакалавра за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», випускники додатково отримують робітничу професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсаря з ремонту контрольно-вимірювальних приладів та водійські права категорії "В". Важливим етапом підготовки студентів є проходження практики за кордоном.

Коледж має власний навчальний полігон, на якому знаходяться силовий трансформатор 35/10 кВА, РП 10 кВ (розподільчий пристрій), споживча трансформаторна підстанція та опори та опори для практичного навчання для здобуття навиків студентів, монтажу повітряних ліній тощо.

Студенти під час проходження практики мають можливість отримати навики з підйому на опору навчатися виконувати в’язку проводів до ізолятору, а також виконувати монтаж повітряних ліній проводами СІП.

У 2021 році відбулося відкриття лабораторії альтернативних джерел енергії. За літній період за підтримки керівництва Вінницького національного аграрного університету та дирекції коледжу ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» була проведена колосальна робота з ремонту приміщення і облаштування сучасним матеріально-технічним забезпеченням для того, щоб студенти мали змогу отримувати практичні навички у стінах коледжу.

Протягом свого існування відділення випустило близько 2 000 спеціалістів. Більшість з них продовжили навчання у Вінницькому національному аграрному університеті та інших вишах. Решта, влившись у трудові колективи, продовжили традиції відділення в процесі розбудови не тільки аграрного сектору України.

Двері відділення «Електрифікації та автоматизації сільського господарства» Відокремленого структурного підрозділу «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» завжди гостинно відкриті для охочих здобути престижну й затребувану в наші дні професію техніка-електрика!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}