Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Vys23 23

Осяйне подільське вишивання

Вишивка для українського народу – невід’ємна частина культури та один із важливих способів національного самовираження. Сьогодні вона представляє незламний, сильний та вольовий дух українців. Для українця вишита сорочка – не просто одяг. Це щось дуже особливе, адже у вишиванці зашифровано наш генетичний код.

18 травня у бібліотеці Ладижинського фахового коледжу ВНАУ було проведено виховну годину на тему: «Осяйне подільське вишивання», яку провели завідувач бібліотекою Віра Денисенко та викладач історії України Євдокія Ткачук для студентів першого року навчання спеціальності «Облік і оподаткування».

Здобувачі освіти із цікавістю слухали розповідь Євдокії Ткачук про історію виникнення подільської вишивки, її особливості та символіку.

Віра Денисенко розповіла студентам про сімейну реліквію – вишивання своєї бабусі, справжньої майстрині, Віри Ковальчук, яка все своє життя присвятила улюбленій справі. Студенти із захопленням розглядали її роботи.

Такі заходи дають можливість ближче познайомитися з культурою Українців і стимулюють берегти українські традиції і родинні цінності.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}