Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
21 cher 1

Захоплююча екскурсія

У межах практики в с. Чернятин студенти фахові молодші бакалаври групи М-32 Відокремленого структурного підрозділу «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» за ініціативи викладача Наталії Прокопенко відвідали захоплюючу екскурсію місцевою визначною пам'яткою – Палацом Ігнатія Вітославського, який нині розташований на території ВСП "Чернятинський фаховий коледж ВНАУ". Екскурсію студентам люб’язно згодився провести заступник директора з виховної роботи коледжу Аркадій Волкотруб.

Палац Вітославських був побудований ще у XVII ст. В реєстрі архітектурних пам'яток України записано, що палац та господарський флігель поруч з'явились тут у 1830-му році, в епоху романтизму. Розташований у пейзажному парку, створеному Діонісієм Маклером.

На жаль, від парку залишилось небагато. Були знищені всі паркові павільйони і альтанки, не стало багатої панської бібліотеки палацу.

Головним архітектором маєтку родини Вітославських був польський архітектор Генріх Іттар. Декор замку, як внутрішній так і зовнішній, виконані в неоготичному стилі з елементами ренесансу і класицизму. Студенти із захопленням слухали історію палацу, розглядали експозиції, задавали запитання та ще довго прогулювалися величними коридорами замку і територією маєтку, адже його історія приголомшує і вражає.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}