Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Trening1720182

Розвиток згуртованості та контакту в групах нового набору

У новому колективі завжди виникає питання, пов'язане з груповою згуртованістю. Питання це важливе тому, що від рівня розвитку колективу, ступеня його згуртованості залежить ефективність роботи групи, а також психологічний комфорт кожного в групі.

17 жовтня у групі Б -11, практичним психологом Рябою Тамарою Миколаївною було проведено тренінгове заняття на тему: «Розвиток згуртованості та контакту в групах нового набору».

Тренінг розпочався з вправи «Моє ім'я», яка полягає в тому, що учасник називає своє ім'я і повідомляє групі що - небудь унікальне про себе.

Trening1720183

Чудовим підняттям настрою групи є вправа мозковий штурм. Потрібно знайти якомога більше асоціацій зі словами «дружний колектив».

Вправа «Знайди свою пару» створює робочу атмосферу, активізує ігрову діяльність, розвиває почуття сенситивності, виразність поведінки. Кожному роздається картка із зображенням тварини. Зображення дубльовані, тобто у двох людей однакові тварини. Завдання учасників знайти свою пару за допомогою жестів, міміки, не використовуючи слова.

«Молекули ДНК» є однією з цікавих вправ, яка дає змогу згуртуватись, підвищити групову єдність, почуття спільності та взаємної підтримки.

Після проведення ще декількох цікавих вправ на довіру і зближення тренінг завершився отриманням зворотного зв'язку, відгуків учасників, побажань один одному.

Rening1720185

Trening%20172018

Година веселої, невимушеної і водночас ефективної роботи дали змогу кожному учаснику психологічного заходу по-новому подивитися на своїх одногрупників, знайти спільні риси, навчили розуміти й поважати відмінності один одного.

На останок хочеться звернутися до Вас, дорогі першокурсники! У Вас є спільні завдання: навчання в цьому коледжі, отримання хорошої освіти, досвіду, провести цікаве дозвілля. Тому пам’ятайте: тільки згуртований колектив досягає багатьох вершин і перемог!

Trening1720184

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}